Massages

Ontspanningsmassage

Dat een massage voor  een heerlijk ontspannen gevoel zorgt is wel bekend bij de velen van ons. Toch zijn er nog veel mensen die niet weten waarom een massage zo belangrijk is voor je lichaam en geest. Wat gebeurd er eigenlijk precies allemaal in je lichaam wanneer je gemasseerd wordt?

De voedingstoffen worden via het bloed naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd.

Wanneer het lichaam gemasseerd wordt, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingstoffen zullen dan beter opgenomen worden, en de organen zullen beter functioneren. Het grootste orgaan van je lichaam is je huid, daarom is het essentieel om je lichaam te onderhouden door o.a. te masseren om de conditie van je huid er beter uit te laten zien en gezond te houden.

Boek een massage

Bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen

Het is erg belangrijk dat er in de spieren een goede doorbloeding is. Bij het bewegen maken de spieren de afvalstof ‘melkzuur’ aan. In de meeste gevallen wordt melkzuur wel goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, helaas is dat niet altijd zo, en daardoor ontstaan er ‘knopen’. Een knoop is eigenlijk niets meer dan een bundeltje spierweefsels wat aan elkaar kleeft waardoor deze niet meer soepel in en uit elkaar beweegt. Melkzuur hoopt zich op in zo een knoop, wat voor een moe en zwaar gevoel in de spier kan geven. Wat doen die knopen nu precies, die zorgen dus voor dat de spier op sommige plekken wat korter wordt en daardoor kan trekken aan het uiteinden ervan. Denk maar bijvoorbeeld aan een knoop in je nek, wat voor een stijve nek zorgt en misschien wel hoofdpijn bezorgt. Door het nemen van een massage worden deze knopen uit de spieren gehaald waardoor het melkzuur het lichaam verlaat.