Massages

Cupping

Cupping is een hele oude massagebehandelmethode die haar oorsprong vindt in de Chinese geneeskunde. Dit is een alternatieve geneeswijze met ‘’cupjes’’ en deze cupjes zijn er in verschillende soorten materialen zoals, silicoon, plastic, of van glas en zorgen ervoor dat de huid vacuüm gezogen wordt. 

De cupjes die gemaakt zijn van silicoon, kun je door in de cupjes te knijpen op de huid vacuüm creëren. Deze silicoon cupjes kun je eenvoudig over de huid verplaatsen door eerst vooraf op de huid wat massageolie in te masseren.

Boek een massage

Wat gebeurt er tijdens een Cupping massage?

Voor verschillende doeleinden kan de cupping massage toegepast worden. Voor het losmaken van fasciale structuren en pijnpunten worden de cups als massagetools veel gebruikt. Ter voorkoming en vermindering van rimpels en cellulite ook dan kan cupping worden toegepast. Om spierkrampen en gifstoffen vanuit het bindweefsel naar de oppervlakte te trekken werd de zuigtechniek al vanuit de oudheid al toegepast. De cupping wordt op een vaste plek toegepast namelijk daar waar de pijnpunten zich bevinden. Bijvoorbeeld als de bloedtoevoer verbeterd dient te worden naar een specifiek plek, bijvoorbeeld naar de gewrichten, dan worden de cupjes heen een weer bewogen over de energiebanen die zich onder de huid bevinden. De effectieve werking van de cupjes op vast zittende gewrichten en pijnpunten komt door de dieptewerking van de cupjes. Bij cupping massage worden energie, bloed en lichaamsvloeistoffen in beweging gezet.